Welkoop

Erwin Veenhuizen

Ulftseweg 126
7064 BG Silvolde
T 03 15  32 35 10
www.welkoop.nl

door: Robbie Wolters

Eigenaren: Erwin en Frank Veenhuizen  Verhuurder Pa Wim Veenhuizen

Alles op het gebied van Tuin, Dier & Kleding.

Erwin Veenhuizen is met zijn broer Frank mede eigenaar van Welkoop in Silvolde, Didam en Gendringen

Hij groeide op in het boerenbedrijf van zijn ouders aan de Ulftseweg in Silvolde.

Van jongs af wilde hij in zijn werk ‘feeling’ houden met de landbouw

Na de middelbare school volgde hij een HBO-opleiding agrarische plantenteelt en akkerbouw in Dronten en studeerde af op biologische bestrijding van plantenziekten. Vanaf 1989 werkte hij ruim een jaar als medewerker bij een anjerkwekerij in het Turkse Antalya. Erwin volgde daarna een opleiding radiodiagnostiek en werkte enkele jaren als radiodiagnostisch laborant in het Rijnstate ziekenhuis. Maar op zijn 27e  besloot hij, dat dit niet zijn toekomst was en ging in het familiebedrijf werken.

Vader Wim Veenhuizen nam steeds meer afstand van het boerenbedrijf. De varkens en de suikerbieten gingen de deur uit en er restten alleen nog landbouwactiviteiten, hoofdzakelijk aardappelteelt.      Vader Wim en dochter Christel gingen zich richten op de verkoop in de agrarische winkel De Olde Bond in het voormalige molenaarshuis aan de Pr. Bernhardstraat.

Er volgden winkels in Gaanderen, Etten en Didam. In 1999 verhuisde Welkoop / De Olde Bond naar de nieuwbouw, aan de Ulftseweg in Silvolde, schuin achter het oudershuis op het erf van de boerderij. De winkels in Gaanderen en Etten werden afgestoten. In 2013 werd Welkoop in Gendringen overgenomen.

Erwin begeleidt met veel plezier leerlingen van de locatie Wesenthorst van het Almende College en AOC-Doetinchem in het traject van school naar werk via stageplekken. Ook deelt hij graag zijn ervaring aan startende ondernemers bij het opzetten van een bedrijf.

Op termijn ziet hij een rol weggelegd voor de Welkoopwinkel om volwassenen en kinderen het buitenleven te laten voelen, proeven en meebeleven. Hij wil laten zien wat het is om groentes te verbouwen, eieren te rapen en een tractor te besturen.

Verdere toekomstplannen zijn er om de winkel uit te breiden met specialismen zoals een dierenarts, een hondentrimster of een hovenier.

Het is zijn mening, dat de Silvoldse ondernemers zich verder moeten verenigen en organiseren om zo Silvolde in de kijker te zetten en in overleg te gaan met de gemeente om de krimp tegen te gaan. De ondernemer moet de ruimte krijgen om te ondernemen.

Erwin is nauw betrokken bij de Silvoldse gemeenschap, de activiteiten en het verenigingsleven. Hij voetbalt bij Sportclub Silvolde in het 7e elftal en carnaval viert hij met De Doeven een afsplitsing van vriendenkring De Spoilers..

Andere interesses zijn astronomie en kosmologie. Verder noemt Erwin vakantie vieren in landen als Ierland en Noorwegen een welkome afwisseling om uit de dagelijkse hectiek te ontsnappen. Prachtige natuur, rust en ruimte….”t lik  de Achterhoek wel

01-03-2018

 

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com