Home

Silvolde is een dorp in de gemeente Oude IJsselstreek in de Achterhoek. Het dorp heeft ruim 5.000 inwoners, een bloeiend verenigingsleven en 655 inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel.
Deze site geeft een actueel overzicht van activiteiten op cultureel, sociaal en zakelijk gebied, maar doet ook een greep in de historie.

Onder Bedrijven vindt u het huidige ondernemersbestand . We belichten de activiteiten van de onderneming en stellen tevens de eigenaar aan u voor. Met dit overzicht zijn we gestart in 2018 en het is nog in bewerking. Aan de totstandkoming werken mee Janneke Godschalk-Hissink, Marcel van Berkum, Ronald Falke, en Charlotte en Robbie Wolters.

Samen met de andere rubrieken willen we een soort encyclopedie van Silvolde maken, daarvoor is alle informatie welkom in tekst en beeld over  bijvoorbeeld oud-inwoners en bedrijven.

Onder ‘Straten/bewoners’ willen wij  de inwoners van Silvolde met beroep op adres vanaf begin 1900 in kaart brengen.

In ‘Wetenswaardig’ vindt u  historische en actuele verhalen, over de bewoners en het dorp.

Van vroeger geeft informatie over het verleden van Silvolde

Bij de totstandkoming hebben wij gebruik gemaakt van diverse bronnen zoals de boeken Wisch en zijn bewoners en Met het oog op Silvolde, openbare archieven en het archief van heemkundige vereniging ‘Old Sillevold’. Zo kunnen we een goed beeld schetsen van het huidige en historische Silvolde. 

Hebt u een aanvulling of aanpassing? Laat het ons weten! 

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315 – 342 600
mail@CRSilvolde.nl