Robin Slutter

Zanger en muzikant

Foto: Roel Kleinpenning

14-12-2018 door Nick Moritz voor het Oude IJsselstreek Vizier

Silvolde - Robin Slutter verhuist van de kelder naar een kantoor. Nou ja, voormalig kantoor. De zanger/muzikant uit Etten geeft tegenwoordig stemcoaching vanuit een nieuw ingerichte studio aan de Prins Bernhardstraat 63A in Silvolde. Zaterdag 15 december houdt Slutter open huis voor het nieuwe onderkomen van zijn praktijk Vocal Energy. Iedereen is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om kennis te komen maken.

"Volgens mij was dit vroeger een rolstoelfabriek", meent Robin Slutter.

"De kantoorpanden worden stukje bij beetje verhuurd en ik ben hier blij mee. Aan huis lessen werkt gewoon niet wanneer de praktijk wat drukker wordt. Vanaf begin dit jaar had ik mooi de ruimte in een volledig geïsoleerde kelder bij kennissen in Ulft. Zij gebruikten die kelder niet en voor mij was het een ideale uitkomst. De tent werd echter te koop gezet en dat was voor mij einde verhaal. Ik hoefde niet onmiddellijk weg, maar ben toch direct op zoek gegaan naar nieuwe ruimte. Die heb ik hier eigenlijk heel vlot gevonden."

Ideaal

Je hoort de zangcoach niet klagen en hij heeft het dan ook goed voor elkaar in Silvolde. Voldoende parkeerplaats voor de deur, gemakkelijk te vinden en alle ruimte voor ontvangst en lessen. "Als er zaterdag vijftig man op de stoep staan wordt het wel knap vol", lacht Slutter. "Maar voor de lessen is het echt ideaal. We hebben er flink tijd in gestoken om het mooi te maken en dat is goed gelukt. Het belangrijkst is echter dat hier alles voorhanden is om goed les te kunnen geven."

Enthousiast

Slutter is het hele gesprek al enthousiast, maar zodra het over zingen en stemcoaching gaat, komt er nog een schepje bovenop. "Dit is honderd procent mijn passie. Het is zo mooi om iemand onder je aanwijzingen te zien opbloeien. Iemand die voor je zingt, gooit zijn ziel op tafel. Dat is niet gemakkelijk en bij veel mensen zit er dan ook een rem op het zingen. Je bent als coach dan ook niet alleen met zangtechniek en adem bezig. Juist ook de emotie en de vrijheid in het zingen krijgt aandacht."

Lage drempel

Echt leren zingen is een zaak van de lange adem. Leren genieten van je eigen stem en talent hoeft echter geen kwestie van jaren te zijn. "Mensen kunnen hier voor een enkele les binnen wandelen. Als je een lied mooi vind en je wilt dat leren, dan help ik je erbij. Ik wil de drempel zo laag mogelijk houden, ook wat kosten betreft. Zingen moet wat mij betreft voor iedereen bereikbaar zijn. Met dat idee als uitgangspunt is stemcoaching echt mijn passie. Gelukkig slaat dit ook aan, de praktijk groeit gestaag en dat geeft de burger moed."

www.vocal-energy.nl

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com