Marco Olthuis

Keeper bij sportclub Silvolde

Foto: John van der Kamp

 

Marco Olthuis wil na hersenschudding snel terug onder de lat

wo 3 apr 2019, 18:13 door: John van der Kamp in Gelderse Post oude IJsselstreek

Belangrijke weken voor Silvolde tegen directe concurrenten

SILVOLDE – Voor Silvolde viel afgelopen zondag het kwartje ditmaal wel aan de goede kant. In blessuretijd scoorde Rick Bouwmeister de enige treffer en hierdoor wist de hoofdklasser op de valreep de drie punten veilig te stellen, waar de wedstrijd lang in een remise leek te eindigen. Bij Silvolde nog geen Marco Olthuis onder de lat, maar wel als supporter langs de lijn. De doelman is herstellende van een zware hersenschudding en hoopt deze week weer te mogen aansluiten bij de training.

"Het was een slechte wedstrijd. Je zag al direct dat tegenstander Fortuna Wormerveer voor één punt kwam. We hebben wel wat kansjes gehad, maar we hadden op het eind ook een doelpunt tegen kunnen krijgen, zoals vaak dit seizoen. Gelukkig viel hij voor ons in de extra tijd. Dit zijn drie belangrijke punten", aldus Marco Olthuis, die in de wedstrijd tegen AWC, na een botsing met een speler, een zware hersenschudding opliep en gebitsletsel. "M'n kies was doormidden en een kies daarnaast was afgebrokkeld. Was wel erg vervelend en voelt raar aan. Ben direct naar het ziekenhuis gebracht en onder de scan geweest. Het gaat gelukkig de goede kant op. De eerste week heb ik helemaal rustig aan gedaan. Wel veel pijn gehad en ook veel geslapen. Mijn vriendin Marissa houdt mij nauwlettend in de gaten. Zij is fysiotherapeut, die heeft er wel kijk op." De Silvolde-keeper weet dat het veel slechter had kunnen aflopen. "Ik wil niet echt stilzitten en heb de sportschool alweer bezocht. Het gaat wonderbaarlijk goed. Afgelopen week ook weer mijn werk hervat. Stiekem hoop ik donderdag weer wat op het veld te gaan doen."
De 30-jarige Olthuis maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Silvolde en speelde een jaar later, zoals hij vertelt, een van zijn mooiste wedstrijden voor zijn club tot nu toe. "Dat was een bijzondere wedstrijd in Gaanderen. We waren in de vierde klasse gelijk geëindigd met Concordia Wehl. Een beslissingswedstrijd voor zoveel publiek. Geweldig om tussen de grote jongens te mogen spelen. Het was voor mij het allermooiste moment. De promotie volgde en de seizoenen daarop zat ook alles mee."
Voor Silvolde staan drie belangrijke wedstrijden te wachten. Zondag opnieuw thuis, dan komt De Bataven op bezoek. Een week later naar de tegenstander van afgelopen zondag Fortuna Wormerveer en daarna komt op paaszaterdag Be Quick 1887 uit Groningen naar Sportpark De Munsterman. Drie directe concurrenten. Om uit de gevarenzone weg te blijven moet Silvolde vier clubs onder zich houden. "Twee clubs degraderen rechtstreeks en twee clubs spelen nacompetitie voor klassenbehoud. RKHVV en Achilles gaan er waarschijnlijk rechtstreeks uit. Alles wat de vorige seizoenen mee zat, zit nu effe tegen. Schorsingen, blessures. Soms sprankelt het weer en zet je hier thuis een grote uitslag neer. En dan denk je dat het lek boven is. Maar we komen gewoon nog niet weg onderin. Dat is best wel frustrerend. Links en rechts blijven die clubs onderin puntjes sprokkelen. We hebben nog tegen geen enkele ploeg gespeeld die veel beter was dan wij. We zijn nooit finaal weggespeeld. Je verliest een wedstrijd en je denkt, dat was onnodig, want het was geen wereldploeg waar we tegen gespeeld hebben. In ons normale doen, hadden we hiervan moeten winnen", beschouwt Olthuis het lopende seizoen. In de heenwedstrijd tegen De Bataven stopte hij nog een strafschop. "We speelden toen een redelijke eerste helft en kwamen met 1-0 voor. De tweede helft was niet goed van ons. De Bataven was wel aan het drukken, maar zonder dat zij echt grote kansen kregen. Paar minuten voor tijd hield ik nog een penalty tegen. En toen leek het erop dat we de overwinning definitief over de streep konden trekken. Toch viel de 1-1 en we hadden hem zelfs nog kunnen verliezen. Gelukkig misten zij een heel grote kans vlak voor het einde. Het was daar een rommelige wedstrijd. De Bataven is echter wel een leuke ploeg om tegen te voetballen. Tot aan de winterstop deden ze het goed en stonden ze in de middenmoot. Zij hebben aan kwaliteit moeten inleveren en lopen nu ook onderin te bungelen".

'We komen gewoon nog niet weg onderin, dat is best frustrerend'

Voor Olthuis komt de wedstrijd tegen De Bataven nog te vroeg en zal coach Van Beukering geen risico nemen en kiezen voor de tweede doelman, de 22-jarige Stan ten Vaarwerk. "Stan is een goede keeper, we hebben veel contact met elkaar en ik heb het volste vertrouwen in hem. Maar ik wil zelf zo snel mogelijk weer in het tenuetje op het veld rondlopen", sluit Marco Olthuis af. De aftrap van de wedstrijd tussen Spcl. Silvolde en De Bataven is om 14.00 uur. Scheidsrechter is Jeremy Lensink uit Arnhem

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com