Schilderwerken Nico Wissing

Nico Wissing

Jachtlaan 26
7064 EK Silvolde
T 06 1087 6770
E info@nicowissingschilderwerken.nl
W www.nicowissingschilderwerken.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Nico Wissing is geboren in Megchelen en woont sinds 1988 aan de Jachtlaan in Silvolde. Hij kwam in Silvolde terecht doordat hij bij de woningbouwvereniging veel punten had door zijn werk in Silvolde.
Nico volgde aan de lts in Doetinchem de opleiding tot gezel schilder. Vervolgens behaalde hij aan de streekschool in Doetinchem zijn diploma meesterschilder. In de avondopleiding verwierf hij daarna het certificaat leermeester schildersbedrijf.

In 1973 begon hij te werken bij Sprenkeler schildersbedrijf aan de Ulftseweg in Silvolde. 19 jaar later stapte hij over naar Schildersbedrijf Joop Friesen in Ulft en 3 jaar later naar Hendrixen Meesterschilders in Gendringen. In april 2015 begon hij in Silvolde een eigen bedrijf met schilderwerk, glas zetten en behangwerk voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoud. Inmiddels heeft Nico een eigen bedrijfsbus, steiger en werkplaats aan de Ulftseweg tegenover het verenigingsgebouw van schutterij Willem Tell.

Door de jaren heen is schilderen veel veiliger geworden. Binnenshuis is het nu verplicht om watergedragen verf te gebruiken. Buiten wordt nog wel met verf op terpentinebasis gewerkt, maar ook hier stapt men over op watergedragen verf. Vanwege brandveiligheid wordt afbranden of föhnen van de oude verflaag steeds meer vervangen door afbijtmiddel. Er is nog geen geschikte verf gevonden voor het schilderen van kunststof kozijnen, deuren en ramen.
Een grote verbetering is het werken met steigermateriaal en hoogwerker i.p.v. ladder. Je staat veel comfortabeler en veiliger. Voor het opbouwen en verzetten van de steiger moet je echter met twee of drie man zijn.
Vooraf aan het behangen komt Nico bij de klant met behangboeken en geeft direct een prijsopgave..
De onderhoudscontracten worden steeds minder vaak afgesloten en de winterschilderactie moet de schilder nu uit eigen zak betalen.
Nico zou graag een v.o.f. beginnen met een jonger iemand die hij de kneepjes van het vak bij wil brengen en die t.z.t. de zaak overneemt. Na zijn pensionering wil hij vrijwilligerswerk doen.

Nico Wissing won ooit een prijsvraag om het juiste aantal haren in een verfkwast van 50 mm te raden. Hij zat het dichtste bij het aantal van 36.400.

Nico voetbalde in het eerste elftal van SVGG in Megchelen, was 14 jaar trainer en voorzitter van het jeugdvoetbal. Hij was 8 jaar voorzitter van toneelvereniging MTV in Megchelen. Hij houdt zijn conditie op peil met zaalvoetbal bij de zondagmorgen trimclub en bij tennisvereniging ’De Paasberg’.

Hij zou het mooi vinden als de Silvoldse jeugd weer een eigen honk krijgt met een sportveld in de buurt.

24-07-2018

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com