Sanne Mus

Styliste

foto: Gido Leijtens

Marcel van Berkum schreef dit verhaal voor de rubriek uitgevlogen in de weekkrant Oude IJsselstreek Vizier.

 "Ik kon niet kiezen tussen muziek en mode", zegt Sanne Mus. De oud-Silvoldse is regelmatig te zien op tv in het modeprogramma 'Hip voor Nop' waarin zij als styliste twee vriendinnetjes aan een nieuwe look helpt.

Sanne van Groningen groeide op in Silvolde en had al als kind twee passies: mode en muziek. Zo ontwierp ze van jongs af haar eigen kleding en op de Bluemers mavo was ze zangeres in de schoolband. Na de Silvoldse school koos ze voor een mode-opleiding in Zutphen en ging in Arnhem wonen. Maar ook de muziek bleef trekken en na de modeschool verkaste ze naar Tilburg en ging studeren aan de Rockacademie. Met mede-studenten vormde ze Ruby Q. Een formatie, die nationale bekendheid kreeg, ook in het buitenland toerde en in 2006 optrad tijdens Huntenpop, waarover TV Gelderland een boeiende documentaire maakte. Muziek en optreden waren eigenzinnig. Sanne vertelt: "Evenals de liedjes bespraken we ook de outfits, die ik ontwierp."

Sanne gebruikt al jaren de achternaam Mus. Ze verduidelijkt: "Ik had op de mavo al die bijnaam. En de mensen bleven mij Mus noemen. Tijdens mijn modestudie heb ik er eens een collectie aan gewijd, en zo is die naam altijd blijven hangen. Ik heb nooit gedacht: nu kies ik voor de naam Mus, of dat is mijn artiestennaam. Dat is gewoon zo gekomen."

Nadat ze was afgestudeerd in Tilburg kwam ze helemaal in de muziek terecht, reisde van hot naar her en gaf zangles bij diverse opleidingen in den lande. Op een gegeven moment was ze daar wel klaar mee. De mode trok weer! Tegenwoordig woont Sanne in Utrecht en heeft haar eigen kinderkledinglijn: MIOANDCO. Ze ontwerpt alles zelf en weet ze het even niet meer, dan is haar 6-jarige zoon Moos een dankbaar klankbord. Ze is regelmatig in Silvolde om met moeder Marion aan samples te werken. "Het is heerlijk om technisch met haar te sparren in de serene rust van de Achterhoek, maar ook fijn om terug te keren in de hectiek van de stad." Haar collectie heeft een eigen unieke stijl met karakteristieke patronen en is te bestellen via de webshop, maar ligt ook in kidsconcept stores in heel Nederland – en steeds meer in het buitenland. "Er is veel vraag, maar ik wil langzaam groeien en bekijk de aanvragen zorgvuldig". Haar deelname aan Hip Voor Nop is niet zozeer reclame voor haar kledinglijn, maar uiteraard wel voor haar naamsbekendheid als ontwerper.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=147&v=mnuNLRuNYPs

Hip voor Nop zie je elke donderdag om 17:15 uur op Zapp.

15-03-2017

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com