Onno van de Groep

Gemeenteraad verkiezing 2022 Onno van de Groep

Lijst 3 Partij van de Arbeid nummer 7

Sterk in:
Vlechten. Ik vind het mooi om verschillende belangen en/of behoeftes met elkaar te verbinden. Mooi vind ik het om mensen te ontmoeten die bevlogen zijn. Martin, lid van de PvdA uit Gaanderen, 92 jaar en nog steeds mee doen bij het de buurt ingaan. Een man naar mijn hart. Tijdens de toestanden rond Sensire stond hij vooraan. Hij had ook een thuishulp van Sensire. Minister Asscher was in februari in Amphion, bij Piment. Wie was het die Asscher graag wilde spreken: Jawel, Martin. Recht voor de raap, eerlijk, maar wel luisteren naar de uitleg.

Door mijn werk, mijn raadswerk in de gemeenteraad van Doetinchem en lid van de Raad van Toezicht van Achterhoek VO, heb ik een redelijk groot netwerk. Ik vind het dan mooi om verschillende thema’s met elkaar te verbinden.

Woorden kunnen veel duidelijk maken: “Allochtonen, autochtonen, ik ken mensen in alle tonen, en samen maken we de muziek.”

Fijnste plek in de Oude IJsselstreek:
Ik kom vers uit Doetinchem, waar ik 28,5 jaar heb gewoond. Vanuit Doetinchem ging ik regelmatig naar de DRU. Echt prachtig! ’s Zomers lekker op het terras in het zonnetje. Of binnen wat eten uit pannetjes, gezellig. Voor de Achterhoek zijn Amphion in Doetinchem en de DRU in Ulft echt geweldig!

Vrije tijd:
Ik ga graag naar Italië. Heerlijk weer, prachtige landschappen en heerlijk eten en drinken. Helaas kan dat niet altijd. In Silvolde loop ik graag met de hond. Wel grappig, de hond is in Silvolde geboren. Ik heb dus wel degelijk “roots” in Silvolde. Veel vrije tijd gaat nu nog naar het opknappen van het huis, ook leuk want je ziet het echt opknappen.

Lid van de PvdA sinds:
Ik ben al heel lang lid van de PvdA. Zolang ik mij kan herinneren heb ik in ieder geval op de PvdA gestemd. Tijdens Kok, heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. Hij ging rommelen aan de WAO. Voor mij was dat op dat moment onverteerbaar. De PvdA staat immers voor de zwakkeren in de samenleving. Veel later ontmoette ik Otwin van Dijk. Na gesprekken met hem ben ik weer lid geworden van de PvdA en daarna ook in de Doetinchemse gemeenteraad gekomen. Wat ik wel belangrijk vind voor de PvdA is dat we wel wat meer humor mogen hebben. Niet alles hoeft zwaar en inhoudelijk te zijn. Humor kan een belangrijke bijdrage zijn om naar oplossingen te komen. Niet alles is belangrijk.

Afgelopen jaren ben ik met studenten van het Graafschap College naar Bosnië geweest om in de voormalige oorlogsgebieden schooltjes of voorzieningen voor mensen met een handicap op te knappen. Dan weet je weer dat wij het hier in Nederland echt goed voor elkaar hebben. Na een dag klussen zat ik samen met studenten in de bus terug naar ons hotel (echt anders dan een hotel in Nederland!), zei een student die naast mij zat: “Ik ga thuis nooit meer zeuren over boontjes.” Die zin zegt heel veel. Wat die student die dag allemaal gezien had, maakte het dat zij zich realiseerde dat zij thuis eigenlijk een beetje verwend gedrag vertoonde, en zich dat op dat moment realiseerde. Natuurlijk is het van groot belang dat wij hier in de Oude IJsselstreek de zaken goed regelen. Maar laten we ons ook realiseren dat wij het hier in Nederland op heel veel vlakken erg goed hebben.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com