Irma en Miel Winkelhorst

lederwaren

Foto: Roel Kleinpenning

door Marcel van Berkum voor Het Oude IJsselstreek Vizier

Silvolde - "Ik ga iets nieuws beginnen in mijn winkel in Silvolde", zegt Miel Winkelhorst. "Het assortiment blijft gehandhaafd, maar de prijzen van de actuele collectie dalen met minimaal 25%. Per direct gelden outletprijzen."

Winkelhorst Ledermode & Lederwaren is al decennialang een gerenommeerd adres voor leren kleding. In 1988 nam Miel Winkelhorst het bedrijf van zijn vader over en hij geldt als een autoriteit op zijn vakgebied. De laatste jaren bestaat een groot deel van de verkoop in Silvolde en Winterswijk uit reisbenodigheden zoals koffers en tassen, accessoires, maar ook jassen en jacks van ander materiaal dan leer. In dit segment is steeds meer concurrentie van outlet stores, die hun producten via internet aanbieden.

Direct

Winkelhorst haakt hier op in door in Silvolde de 2018-collectie per direct zwaar afgeprijsd aan te bieden. Bovendien heeft de winkelverkoop aan de Pr. Bernhardstraat het grote voordeel dat de klant het product kan voelen en passen en is er geen rompslomp met verzending. "De klant krijgt zeker 25% korting, maar het voordeel kan oplopen tot 70%", aldus de eigenaar.
Uitdaging

Voor de prijsbewuste consument op zoek naar koopjes is Winkelhorst outlet een bezoek meer dan waard. Het is natuurlijk een hele uitdaging voor de ondernemer, maar Winkelhorst denkt hij op deze manier een deel van zijn klantenkring in Silvolde kan terugwinnen. "Wij blijven ons uiteraard oriënteren op de markt en mijn vrouw Irma en ik blijven regelmatig naar beurzen gaan om in te kopen. Daarbij zal de nadruk nog meer liggen op de prijsstelling."

Aangepaste opening

Miel Winkelhorst benadrukt dat het outlet concept uitsluitend geldt voor de winkel in Silvolde. De locatie Winterswijk verandert niet van opzet.

In Silvolde worden de openingstijden aangepast en is de winkel aan de Pr. Bernhardstraat geopend op vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

wo 5 dec 2018

 

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com